מראה עיניים יכול להטעות. במיוחד כאשר מדובר בהיגיינת הפה שלכם!
אם אי פעם יצא לכם להיות מסוחררים מחיוך לבן מבהיק של אדם, ואז, כשאתם מתקרבים אליו, אדים של הבל פה מצחין אופפים אתכם, אתם מבינים בדיוק על מה אנחנו מדברים. הרי בתחילה אתם חושבים לעצמכם: "איזה חיוך נחמד יש לאדם הזה!" ואז אתם מתקרבים כדי לפתוח בשיחה וכל מה שאתם מסוגלים לחשוב עליו זה " ווואווו, אני מצטער, אבל אני לא מצליח לקלוט מה אתה אומר, כי אני מרוכז בריח הנוראי שיוצא מהפה הזה…"L
האמת היא, שאין שום כמות בעולם של משחות מלבינות שיניים שתצלחנה להפוך את הפה לבריא או לנקי.
אם אינכם נלחמים (באופן פעיל, לא כיתרון נוסף) במאבק נגד החיידקים שחיים בחלל הפה שלכם, אתם מסתכנים לא רק בריח רע מהפה (שזה הסימפטום החיצוני), אלא גם בדלקות חניכיים ועששת (ברור, לא?). וכן, אם תמשיכו בדרך זו, אתם מסתכנים גם באובדן השיניים (וזה ממש לא נראה טוב באינסטוש!).
אתם זקוקים לתוכנית קרב, כי זה מאבק לאורך כל החיים, וצחצוח פשוט של פעמיים ביום, פשוט לא יספיק לכם כדי לנצח במלחמה הזו!
אז מהם המרכיבים החיוניים להיגיינת הפה?
חיים ומוות ביד הלשון?
פתגם יפה, אבל כשזה נוגע לחיידקים שבפה, הוא אמיתי לגמרי!
הלשון תופסת חלק גדול מנפח הפה ולכן, היא גם מושכת אליה ומאחסנת הרבה חיידקים. למעשה, עובדתית, הלשון היא האחראית לרוב הצטברויות החיידקים בפה, ולכן, בחלק גדול מהמקרים, היא האחראית לריח הרע. צחצחו את הלשון מספר פעמים ביום, אולי אפילו בתדירות גבוהה יותר מאשר השיניים. תוכלו להוסיף למשטר ההיגיינה האוראלית היומית שלכם גם מגרד לשון. זה עדין יותר ממה שזה נשמע – פשוט מעבירים אותו על הלשון כדי לקלף משם את עודף האיכס שהצטבר שם. תוכלו לרכוש אחד ייעודי, או מברשת שיניים שהסוף שלה מיועד לזה.
שתו הרבה!
ריח רע מהפה הוא, לעתים קרובות, תוצאה של פה יבש מדי. רוק עוזר להסיר חיידקים לא רצויים וזרימת הרוק פוחתת בזמן שאנחנו ישנים, כך שהחיידקים מצטברים כאשר אנו ישנים, והתוצאה היא אותו ריח זוועתי של הבל פה בבוקר.
פלואוריד או למות
תוכלו להגדיל את יעילותה של משחת השיניים שלכם על ידי שטיפת הפה עם פלואוריד. המינרל הזה מחזק את אמייל השן השומר עליו מפני הצטברות פלאק וריקבון. מוצרים המכילים פלואוריד מספקים את ההגנה הטובה ביותר, לכן, וודאו שהוא קיים בכל משחת שיניים או מי שטיפת פה שאתם משתמשים בהם.
צחצוח שיניים ושימוש בחוט דנטלי – MUST!
אמנם רופאי השיניים חלוקים בדעותיהם על חשיבות השימוש בחוט דנטלי, אבל תחשבו על כל הפעמים שקליפת פופקורן סוררת נתקעה לכם בין השיניים וצחצוח רגיל במברשת ובמשחה לא הספיק כדי לחלץ אותה משם…
אל תזניחו את הביקורת אצל רופא השיניים והשיננית
כן, אנחנו מכירים את כל התירוצים "לא מתאים לי עכשיו", "הרכב במוסך", מזג האוויר גרוע" (ואפילו השתמשנו בהם לא פעם J), אבל בחייאת, האדם היחיד שיכול להגיד לכם מה באמת קורה בפה שלכם, הוא רופא השיניים, אז בבקשה, פעמיים בשנה, בלי להשתמט!