5 עובדות מעניינות על מדינת ישראל

הטרנדים החדשים

פופולרי:

האמת? יש אינספור עובדות מעניינות על המדינה הקטנה הזו! הנה חמש חביבות במיוחד:  

הארכיפלג הארץ ישראלי 

רבים לא מודעים לכך, שיש בשטח מדינת ישראל לא מעט איים. נכון, לא מדובר באיי ענק ולא באיים פסטורליים בנוסח בורה בורה, עם עצי קוקוס, חול לבן וסביבם שוניות אלמוגים מדהימות. אבל בכל זאת – אי זה אי! יש לנו את "איי אכזיב", "איי ראש הנקרה", "איי חוף קיסריה" וגם "איי חוף דור ומעגן מיכאל". בכדי להשלים את התמונה, נזכיר שישנם גם כמה איים קטנים במיוחד, אשר מכונים "סלעים". כן, אפילו בויקיפדיה הישראלית מתעדים "סלעים" אלה, בהם "סלע אדם" אשר בבת ים, סלע אנדרומדה ביפו וכן סלע מכמורת, שממוקם ליד מושב מכמורת. 

הג'ונגל הישראלי – אלונים ועבריינים

בעבר הלא רחוק, היו בחבל ארץ זה יערות עצי אלון – נוף שונה למדי מזה שמוכר לנו כיום. יערות אלה נעלמו בחלקם הגדול והיעלמותם השפיעה גם על היעלמות בעלי חיים שונים וצמחים אחרים.

מצד שני, במדינת ישראל המודרנית ישנו מאמץ ייעור מתמשך. בנוסף, ישנו איסור על כריתת עצים. האם ידעתם, שכריתת עץ בוגר או עץ מזן מוגן מהווה עברה פלילית של ממש? והעונש? קנס בגובה 15,000 ש"ח ועד שישה חודשי מאסר! ההגדרה של "עץ בוגר" אגב, היא עץ שגובהו 2 מטר לכל הפחות ושקוטר הגזע שלו הוא 10 ס"מ לפחות.

מובילים בהמצאות

המצאות ישראליות, הן במשך שנים מהבולטות והמשפיעות ביותר בעולם. זרם המהגרים הקבוע לארץ סביב הקמתה ועד היום, מביא לכאן אנשים מוכשרים מרחבי העולם ואיתם מגיעים ידע ורעיונות. הדבר התבטא בתחילת הדרך, בהמצאות "Low Tech" נוסח המצאת הטפטפות. בהמשך ועד היום, בולט במיוחד תחום ההיי טק, שם רואים המצאות דוגמת הדפוס הדיגיטלי או הדיסק און קי. אגב, גם השקע והתקע הסטנדרטיים בחשמל המבנים במדינת ישראל (עם שלושת החיבורים) מיוחדים ואינם מקובלים במדינות אחרות. 

השפה היחידה שקמה לתחייה

העברית כשפה לאומית, היא שפה עתיקה שכמעט נעלמה מהשטח וחזרה לחיים באופן יזום. אין דבר מקביל לכך בעולם! יותר מכך – שפות רבות נעלמות מהשטח בקצב גבוה. למעשה, לא רק ששפות רבות כבר נכחדו, אלא כ- 3,000שפות מוגדרות כיום כנמצאות בסכנת הכחדה! 

"אורז בן גוריון"

מסתבר שבישראל הומצאו גם לא מעט מאכלים פופולאריים. פופולאריים לפחות אצלנו (אם כי יש יוצאי דופן). "אורז בן גוריון" למשל, היה בעבר כינוי נפוץ למה שמוכר גם בשם "פתיתים". מסתבר, שמדובר במוצר מזון שפותח בעידוד המדינה. התקופה הייתה תקופת "הצנע". אורז היה אז מוצר מיוחד, שפשוט היה חסר ונדרש למצוא לו תחליף. כך פותח תחליף מבוסס חיטה, שהוא בישראל (מאז ועד היום) מוצר עממי למדי ובעולם ידוע בשם "Israeli couscous".

פוסטים נוספים